DETTA ÄR VI

tillverkar glas- och aluminiumpartier för garderobsväggar, uterum, vinterträdgårdar och villafasader. Dessutom säljer vi limträstommar och isolerande kanal-plasttak till uterum och vinterträdgårdar.

Vi försöker alltid hitta den mest kostnadseffektiva lösningen tillsammans med våra kunder.
Bas, standard eller special.

När du pratar med oss på Empir Uterum, drar du nytta av mer än 25 års erfarenhet, specialiserat på uterum och glaspartier.

Du väljer! Vi tillverkar!

Så startade vi

Kent Malmborg och Torkel Andreasson startade Empir 1992. Vår inriktning var då att bygga ”uterum” i det övre skiktet, med helaluminiumstomme och glastak. Vi jobbade då på hela södra Sverige.

 

Vi gjorde allt från första pennstrecket på ritningen till färdigställt rum. Från och med 1997 slutade vi med att montera och koncentrerade oss helt på att tillverka och sälja aluminiumpartier till framför allt självbyggare och byggentreprenörer.

Egna profilsystem togs fram för skjutpartier med såväl enkelglas som isolerglas. Denna inriktning gäller än idag, men vi kan nu även förmedla bygghjälp till den som inte vill bygga själv eller ej har egna byggkontakter.

Utvecklingen har gått från att hyra 160 kvm till att idag ha en anläggning på 2800 kvm, som rymmer produktion, lager samt en utställning på 330 kvm.

Så jobbar vi idag

Numera jobbar vi på Skåne och Blekinge, samt
södra Småland/Halland.

BYGG

Är du ”självbyggare” eller ”en som vill ha bygghjälp” har ingen betydelse. Vi avsätter den tid som behövs för att prata igenom ditt projekt och komma fram till en lösning som du tycker är bra.

Tillhör du gruppen som vill ha bygghjälp, gör vi en kalkyl för hela projektet, under tiden som vi pratar oss fram till din lösning.

UTSTÄLLNING

Utställningen är öppen ti, ons, fre 10.00-15.00. Även lördagar vid jämna veckor, samma tid.

Det går även att boka andra tider. Bokning har den fördelen att den tiden är då reserverad för dig och du slipper att vänta på din tur. Vi brukar avsätta ca 1 timme för att prata igenom ett projekt i detalj.

PRISER

Vill du ha pris på enstaka glaspartier, skjutbara eller fasta, eller på limträ eller kanalplasttak, kan du få det direkt på telefon eller via mail.

Fördelen med att besöka vår utställning i Skurup, är att du då får se produkterna och vet vad du får pris på.

EMPIR-gänget

Fördelen med ett litet företag är att du får personlig kontakt med en stor del av personalen, i olika skeden av ditt projekt.

GlennJonas och Leif tillverkar dina glaspartier. De ser också till att allting packas på ett säkert sätt. Dessutom ger någon av dom dig en lektion i montering, när du hämtar själv.

Kent och Torkel, som är grundarna och ägarna till Empir, kan du också riskera att få träffa. De stöttar både försäljning och produktion. Det är någon av dessa som brukar hitta lösningar där det normalt inte finns någon.